cine are certificat de identitate sportiva ... ?

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

cine are certificat de identitate sportiva ... ?

informatia!
Fotbalul călărășean este într-o continuă prăbușire. Nu mai amintim acum despre dezastrul de la echipele de juniori, unde sunt zeci de tineri care nu știu nici măcar să alerge corect. Lucrurile sunt cât se poate de grave, motiv pentru care sărim peste introducere și ajungem direct la subiect.

Potrivit site-ul www.frf-ajf.ro, un număr de 46 de cluburi și asociații sportive sunt afilitate Asociației Județene de Fotbal Călărași. Asta nu înseamnă că toate aceste grupuri au dreptul regulamentar de a participa la întrecerile organizate de către forul condus de Bratu Cațaros. În virtutea prevederilor ROAF, echipele pot fi afiliate temporar la AJF și pot participa la competiții fără a avea personalitate juridică pe baza hotărârii Adunării Generale sau a Biroului Executiv al AJF. În termen de 15 zile, cluburile în cauză trebuie să-și modifice statutul, actul constitutiv sau contractul de societate, fiind obligați să se înscrie în Registrul Sportiv, iar în 30 de zile să comunice AJF rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii pronunțate de instanța judecătorească. Din acel moment au drept de legitimare a jucătorilor și pot face cheltuieli în contul noii societăți.
...
Doar 5 echipe sunt în legalitate

În Liga județeană, a 4-a, situația este cât se poate de gravă. Echipele, 44 la număr acum, sunt împărțite în 3 serii, una mai slabă ca alta. Sistemul prin care va fi desemnată campioana județeana este arhi-cunoscut, motiv pentru care nu mai insistăm asupra lui. Mai ales ca Venus Independența va fi reprezentanta județului nostru la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Când spunem asta nu vrem să aruncăm cu noroi în munca antrenorului Ilie Zeciu. Campioana județeană își merită poziția din clasament, are cei mai buni jucători, cea mai frumoasă bază sportivă și își merită cu vârf și îndesat titulatura de ”Barcelona județului„. Nu mai pomenim de priceperea unor conducători precum Ion Radu Slic sau Emil Ciortan. Independența este una dintre puținele, foarte puținele, cluburi din județul Călărași care deține un Certificat de Identitate Sportivă. Fără acest act, nu se poate merge la baraj. FRF nu este AJF!!! Celelalte grupări care se pot lăuda cu CIS sunt Fortuna Tămădău, Victoria Lehliu Gară, CS Curcani și Victoria Chirnogi. Tămădău și Curcani vor juca în Onoare din vară, Lehliu Gară s-a ”tăiat” dupa remiza cu Fundulea, iar Chirnogi nu are drept de promovare cu echipa a doua. În aceste condiții, Venus se pregătește de baraj. Doar cinci echipe cu CIS din 46 de membri afiliați? Groaznic.
...
Fără CIS, nu poate obține sponsorizări din partea societăților private

Evident, Cațaros ascunde gunoiul sub preș, făcându-se părtaș la un campionat organizat pe blat, după reguli numai de el știute. N-are rost să înșirăm acum lista echipelor care activează încălcând Legea Sportului pentru a nu consuma spațiul degeaba. Progresul Fundulea, liderul Seriei B din Liga Tractoriștilor, este una dintre echipele care nu poate reprezenta județul Călărași la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a din cauza faptului că nu deține Certificat de Identitate Sportivă. “Nu eu mă ocup de obținerea documentelor. O să vorbesc cu băiatul care trebuia să se ocupe„, a fost explicația evazivă a primarului Dorobanțu. Acesta susține că persoana ce trebuie să se ocupe de intrarea în legalitate a echipei pe care o finanțează nu are telefon mobil. Nici noi n-avem ciungă în păr!
...
Nerespectarea Legii Sportului complică situația financiară a echipelor din Liga Tractoriștilor. Fără CIS, nici un club nu poate obține sponsorizări din partea societăților private. Acesta este și motivul pentru care cele mai multe echipe din județul Călărași, dacă nu chiar toate, își desfășoară activitatea doar din fonduri alocate de către primăriile comunelor în care activează. Banii publici merg direct în conturile AJF Călărași, care emite facturi pe bandă rulantă. Cu o întrecere în care doar 5 echipe respectă Legea Sportului, campionatul județului Călărași merită să fie numit Liga Tractoriștilor. Nu e doar vina lui Bratu Cațaros, ci și a primarilor care încalcă legile statului. Este un blat la care toți se fac părtași fără ca cineva să-i deranjeze.

SURSA : informatiadecalarasi.ro